Paradentosebehandling i vores klinik i Vejle

Hos Tandfeerne ved vi, at tandkødsbetændelse og paradentose er nogle af de hyppigst forekomne tandsygdomme overhovedet. Derfor har vi ekstra fokus på at tilbyde kvalificeret paradentosebehandling i vores klinik i Vejle. Tandkødsbetændelse er ofte forstadiet til paradentose, også kaldet de løse tænders sygdom, og har du mistanke om tandkødsbetændelse, anbefaler vi, at du kontakter os, så vi kan undersøge dit tandkød.

Hvad er tandkødsbetændelse og hvordan udvikler det sig til paradentose?

Tandkødsbetændelse (gingivittis) opstår, når der samler sig belægninger langs tandkødskanten. Disse belægninger kaldes også plak, og er sygdomsfremkaldende, hvis de får lov at sidde der i længere tid. Hvis belægningerne sidder så længe at de forkalker og bliver til tandsten, forværres situationen og der er fare for at tandkødet trækker sig og betændelsestilstanden breder sig til den underliggende knogle. Dette kaldes paradentose ( parodontitis), og udtryk for at der er sket et fæstetab. I praksis vil tandlægen eller tandplejeren kunne måle dette ved at lommerne omkring tænderne er fordybede. Dybe tandkødslommer er et klart tegn på fremskreden paradentose.

 

Tandkødsbetændelse er forholdsvist nemt at behandle, mens paradentose oftest kræver en vedvarende og regelmæssig indsats, hvis man ønsker at bevare sine tænder resten af livet.

 

I dag ved man, at paradentose kan have stor indvirkning på kroppens almene helbred. Det er således særligt vigtigt ikke at have ubehandlet paradentose, hvis du fx har diabetes, hjertesygdom o.lign., da paradentose-bakterierne vil kunne forværre disse sygdomme.

 

Paradentosebehandling i vores klinik i Vejle

Paradentose giver sjældent synlige eller mærkbare symptomer, før sygdommen er meget fremskreden. Den bedste behandling af paradentose er derfor forebyggelse. Hvis du sørger for at møde op til dine regelmæssige tandlægetider i vores klinik i Vejle, sørger vi for at forebygge eller standse sygdommen, så tænderne ikke mister deres fæste i din kæbe. Ved de rutinemæssige tjek fjernes bakteriebelægninger og tandsten, tandkødslommernes dybde måles, og vi hjælper dig til at optimere den daglige forebyggelse derhjemme.

 

Tandfeerne er et professionelt tandteam bestående af ikke mindre end fire tandlæger, tre tandplejere, otte klinikassistenter og en specialtandlæge i kæbekirurgi. Vores 3 tandplejerne er specialuddannet til at forebygge og behandle tandkødsbetændelse og paradentose. De er et stærkt team med mange års erfaring, så du kan trygt stole på du vil få den optimale paradentosebehandling på vores klinik i Vejle.

Sådan undgår du tandkødsbetændelse og paradentose

1) Rygning giver ikke i sig selv paradentose, men har du paradentose og er ryger, så vil sygdommen udvikle sig væsentligt hurtigere end hos ikke-rygere. Derfor anbefaler vi rygestop eller i det mindste at dit daglige forbrug sænkes til under 5 stk.

 

2) Oprethold gode rutiner i forhold til tand- og mundhygiejne. Børst tænder to gange om dagen, morgen og aften rens mellemrummene på den måde din tandplejer eller tandlæge har anbefalet dig.

 

3) Husk de regelmæssige tandundersøgelser i vores klinik i Vejle, så vi kan komme problemerne i forkøbet i stedet for at skulle behandle, når det først er for sent.

 

Har du spørgsmål, eller ønsker du at bestille tid til et tjek, så kontakt Tandfeerne på telefon 75 82 01 70 eller book tid online med dit patient-login. Vi ser frem til at tage vare om din tandsundhed, så du kan undgå paradentose, de løse tænders sygdom, og beholde dine egne tænder længst muligt.