Rodbehandling

Desværre kommer mange af os ud for at skulle have foretaget en rodbehandling i løbet af vores liv. Dette kan skyldes flere forskellige ting, fx voldsomme tandsmerter, rodspidsbetændelse, revnede tænder mm. Hos Tandfeerne har vi stor erfaring med denne behandlingsform, og får du foretaget din rodbehandling i vores klinik i Vejle, kan du være sikker på at modtage en effektiv, men yderst skånsom behandling. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os i dag.

Hvad er en rodbehandling og hvornår er den nødvendig?

En rodbehandling er et indgreb, der har til formål at fjerne bakterier, der er trængt hele vejen ned til tandens, eller tændernes, nerve(r). Behovet for en rodbehandling opstår som oftest på grund af et hul i tanden, en dårligt udført plombe/fyldning, hvis tanden har fået et traume eller i nogle tilfælde på grund af følsomme tandhalse. Når en af disse gener har forårsaget betændelse i tandnerven, er det nødvendigt at gribe ind med en rodbehandling.

Hvordan foregår en rodbehandling?

Når vi foretager en rodbehandling i vores klinik i Vejle, bruger vi specialfremstillede rodfile til at trænge ind til tandnerven. Her renser vi med en bakteriedræbende væske, og når alle bakterier er fjernet, og det udsatte nervevæv er væk, forsegler vi rodkanalen med såkaldt rodfyldningsmateriale. På den måde undgår du, at problemet opstår igen.

Vores rodbehandling i Vejle foregår i lokalbedøvelse og er overstået på ganske kort tid. Behandlingen er så godt som smertefri, men du kan opleve lette smerter eller spændinger, når bedøvelsen letter og i dagene efter behandlingen. Er smerterne ikke forsvundet af sig selv efter et par dage, eller er de ligefrem intensiveret, bør du straks kontakte os, da dette kan være et tegn på komplikationer.   

Bestil tid til rodbehandling i Vejle

Har du mistanke om rodspidsbetændelse, anbefaler vi, at du straks tager kontakt til klinikken. Vi udfører topprofessionel rodbehandling, der både er skånsom og effektiv, og som forhindrer nye bakterier i at trænge ind og forvolde skade. Vil du bestille tid til en rodbehandling i Vejle, kan du altid kontakte os, så finder vi sammen en tid der passer dig.