Tandsmerter og rodbehandling – FAQ

En rodbehandling er en almindelig tandbehandling, som vi ofte foretager på klinikken. Denne behandling kan afhjælpe en række tandproblemer og henvender sig dermed til mange.

Hvilke tandproblemer der er tale om, og hvordan rodbehandling udføres, kan du finde svar på herunder.

Hvilke tandsmerter behandles typisk med rodbehandling?

De tandsmerter, som hyppigst behandles med rodbehandling, er smerter forårsaget af et dybt og ubehandlet hul. Får bakterier fået frit spil til at trænge ind i tanden, når de på et tidspunkt helt ind til tandnerven, hvor de forårsager en betændelsestilstand. Dette vil ofte vise sig i form af tandpine.

Har du en fyldning eller en krone, der ligger for tæt på tandnerven, vil også dette kunne lede til, at tandnerven dør. I sådanne tilfælde inficeres nervekammeret af bakterier, hvilket giver smerter – det samme sker, hvis du får en revne i en tand eller en tandskade.

Følsomme tandhalse giver isninger i tænderne. Isninger er skarpe tandsmerter, og i sjældne tilfælde kan en rodbehandling være nødvendig for at komme de følsomme tandhalse til livs.

Hvordan foregår rodbehandling?

Når vi rodbehandler en tand, gør vi det med henblik på at fjerne dødt nervevæv eller nervevæv, der er inficeret med bakterier.

Helt praktisk gør vi dette ved først at bore et hul i den pågældende tand, således at vi gennem tandkanaler har adgang til tandens nerve. Ved hjælp af tynde rodfile fjerner vi bakterier, som har banet sig vej ind i tanden, hvor de skaber problemer og leder til smerter.

Herefter desinficerer vi tandens indre, inden vi lukker tanden med et fyldningsmateriale og erstatter den tabte tandsubstans med en fyldning.

Er rodbehandling smertefuld?

Når du kommer til os for at få en rodbehandling mod tandsmerter, kan du se frem til at blive behandlet på smertefri vis. Vi benytter os nemlig af lokalbedøvelse i forbindelse med rodbehandlinger, og på denne måde afhjælper vi dine smerter uden at volde yderligere smerter, mens dette står på.

Lider du af tandsmerter, eller har du spørgsmål til rodbehandling, er du velkommen til at kontakte os.

No Comments

Post A Comment